U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Moulage cursus workshop 19, 26 sept/3,10 okt

 

Wat is eigenlijk mouleren?
Moulage betekent letterlijk 'vormen', draperen van stof  om een lichaam of om een pop.
Mouleren is dus een middel om kleding te maken zonder gebruik te maken van patroontekenen. Het is een bijzondere vorm van kleding maken waar iedereen, ervaren of niet, veel profijt van heeft.

Door middel van het vouwen, plooien en/of  draperen van een lap stof om een lichaam of pop kan een kledingstuk gemaakt worden naar eigen wens of inzicht. Deze pasvorm wordt daarna zorgvuldig afgetekend en weer van de pop afgehaald, zodat je een perfect patroon op de stof kan leggen.  Je hoeft geen kennis te hebben van patroontekenen.

 

Mouleren is ook een leuke, goede manier om te ontwerpen,  want met een lap kun je soms verrassende effecten krijgen die je niet zo gemakkelijk bedenkt, maar je ziet ook dan gelijk wat een stof doet, of juist niet valt. 

Mouleren is ook een goede aanvulling, indien je al wel ervaring hebt met patroontekenen. De inzichten die verkregen worden met de valling van de stof maakt het tekenen veel makkelijker en inzichtelijker of juist sneller.

De cursus duurt 4 zaterdagen
Zaterdag 19, 27 september, 3 en 10 oktober 2020

 

Aanvang 10:00 uur tot ca. 16:00 uur in Wateringen, vrij voor de deur parkeren.

Kosten:  €450,- inclusief materialen,  koffie, lekkers en thee.

De cursus wordt gegeven door Ton Verswijveren. 

 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.