Costumière

Dit is een opleiding voor het tekenen en vervaardigen van dames- en kinderkleding in de meest uitgebreide zin.

Deze opleiding is te volgens wanneer je graag mooie, passende kleding wilt leren tekenen en maken of ontwerpen wilt omzetten in eigen variaties. Dit kan je zowel voor de hobby of professioneel doen. Enige naai-ervaring is wel noodzakelijk, als je deze nog niet hebt, kun je vooraf eerst de basisopleiding volgen.

Uit de boeken leer je het tekenen van rokken, blouses, mouwen, kragen en pantalons van dames- en kinderkleding. Je gaat ook werkstukken maken van: kragen, mouwsplitten, ritsen, zakken, hoek verwerkingen, knoopsgaten en knopen aanzetten.

Dit is een intensieve opleiding, waarbij ook thuis gewerkt kan worden om tot een goed resultaat te komen. Dit zal 2 à 3 uur per week zijn. Duur van de opleiding is ruim 1,5 jaar.

Voor het examen maak je diverse kledingstukken op maat.

 

De opleiding

  • De kosten van de opleiding bedragen: € 125 per deel, A, B, C, D en E.
  • Lesgeld bedraagt € 1.175,00 per jaar (les van aug/juli). exclusief examen (betaling in termijnen aug, nov, feb, mei).

Inschrijving

Bij inschrijving betaal je eenmalig een bedrag van € 34,50. Je ontvangt daarvoor een inschrijfpakket, met daarin onder andere: potlood en gum, een 4-kleuren balpen, een metermaatje op 1/4 schaal, een geo-driehoek, een set burmeister mallen, een lijmstift en een inleiding.

 

Materialen

Bij bestelling van Deel A ontvang je 1 lage ringband. En bij Deel B ontvang je 2 hoge ringbanden. De ringband voorzien van 5 tabbladen gebruik je om je tekeningen te bundelen. Een tweede ringband gebruik je voor het opbergen van de naaitechnieken. En de lage ringband neem je mee naar les. Ook ontvang je teken- en overtrekpapier en de stof en fournituren om alle werkstukken te maken.

Alle andere materialen die je nodig hebt kan je zelf naar eigen inzicht aanschaffen. Het gaat dan om tekenmateriaal, stoffen en fournituren. Geschatte kosten: € 300,00.

 

Examen

Aan het eind van de gehele opleiding kun je examen doen. Dit nadat je alle 5 de onderdelen volbracht hebt en tevens alle huiswerkopdrachten nagekeken zijn. Hierna ben je gediplomeerd Costumière. Het examengeld bedraagt €120,00.

Het examen is niet verplicht, maar wel Branche erkend, modint. Kies je ervoor geen examen (maart/oktober) te doen, dan kan je een verklaring van deelname aanvragen na het voltooien van alle 5 de onderdelen. De kosten voor de verklaring bedraagt € 25,00

Interesse? Schrijf je nu in.