Lingerie opleiding

Modint erkende opleiding.

Zelf lingerie maken “Momenten voor mij”

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die graag lingerie willen leren maken. Voor dames die zichzelf eens iets heel erg moois en bijzonders willen schenken. Niet voor niets luisterend naar de naam “Momenten voor mij”. Een bijzondere en MODINT-erkende opleiding. die je kunt volgen bij onze modevakschool,
Binnenkort kun jij zelf lingerie maken! De opleiding beslaat meerdere facetten en varianten. Aan bod komen onder andere het tekenen en naaien van verschillende beha’s en slips, body’s, tankini’s en speciale beha’s zoals de prothese beha en de 1-borst beha. Je leert tekenen op elke gewenste maat en in ieder gewenst model. Ook leer je het tekenen van diverse herenslips.

De HCH cursus Zelf lingerie maken; “Momenten voor mij” bestaat uit 1 deel. Je ontvangt het teken- en overtrekpapier, het lesboek, en de showtassen om je tekeningen netjes in op te bergen. Ook ontvang je een potlood, gum, metermaatje en een 4-kleuren balpen, en een accessoire pakket met daarin al het materiaal voor het vervaardigen van 1 beha en 2 slips.  Je hoeft alleen voor de stof te zorgen die past bij de opgegeven kleur van het accessoir pakket. Zo kun je direct aan de slag met zelf lingerie maken.

 

Je leert  zelfstandig de Lingerie patronen zelf te tekenen van de lingerie modellen en het naaien van alle moderne lingerie. Je tekent zelf je eigen lingerie patronen en werkt niet met bestaande patronen.

  • Tijdens de Lingerie opleiding wordt gewerkt met rekbare en niet rekare materialen. Er wordt veel aandacht besteed aan de materialen en de pasvorm van lingerie bij verschillende maten zodat je ook voor klanten lingerie kunt maken.
  • Je gaat starten met verschillende BH modellen en slip te tekenen en te naaien. Je gaat leren op verschillende pas dames een goede BH en slip te maken en de proportie toe te passen in de praktijk. Je leert een BH en slip te maken op maat. Ook komt o.a. badkleding/ bustiers/ torselet/ corrigerende lingerie aan bod en veel meer.

Vakken:
- Alle patronen tekenen je zelf op ware grootte en 1/2 schaal
- Naaien van deelopdrachten
- Naaien en patroontekenen van alle voorkomende modellen BH’s
- Naaien en patroontekenen van verschillende modellen Slips
- Naaien en patroontekenen van badkleding/ body’s/ bustiers/ Jarretels en veel meer
- Praktijkkennis

Opleidingsduur/ studiebelasting:
De Lingerie opleiding duurt ten minste 1 jaar en omvat 32 lesweken, één les in de week. 
Het huiswerk is gemiddeld 8 – 10  uur per week.

Groepsgrootte:
Max. 5 leerlingen. 


Vooropleiding:
Je moet voldoende naai-ervaring hebben om de Lingerie opleiding te kunnen volgen. Via de Naailessen Lingerie of na het behalen van het Costumier/ Costumière diploma kan je instromen in de Lingerie opleiding.

Heb je al wel voldoende naai-ervaring dan is het mogelijk om gelijk te beginnen met de opleiding Lingerie. Tijdens een intake gesprek vragen wij kledingstukken die je hebt genaaid mee te nemen. Wij kunnen dan beoordelen of het niveau haalbaar is.

Afsluitend examen:
Afgenomen door HCH-cursussen. Examen duur:  1 dag
Examens zijn niet verplicht.


Opleidingskosten:
1 les per week: € 1185,- per schooljaar ( 2023- 2024)

Examenkosten: 90,00


Benodigde boeken:
Lingerieboek € 125,00 1 deel.

Materiaalkosten:
De materialen voor de opleiding dien je zelf aan te schaffen zoals o.a. Lycra, kantjes en fournituren, patroontekenpapier etc. Geschatte kosten ca. 
€ 350,- 
Wij hebben alles wat nodig is op voorraad.