Over mij

Een Modevakschool... dat was mijn wens.                  

Daar werd natuurlijk sceptisch tegen aangekeken. Amper naald en draad kunnen vasthouden, laat staan netjes kunnen afwerken. En nu wil zij ook al gaan lesgeven.

Ik ben kleding gaan maken vanwege mijn werk. Denkwerk vooral en actie. Kleding maken gaf mij rust, focus en eigenlijk een soort mindfulness. Als ik dan ook nog eens aangesproken werd op een mooi kledingstuk.. was ik natuurlijk helemaal blij.

Later werd het ook even noodzaak. Premature kleding 16 en 18 is nergens te vinden. Tijdens deze stressperiode heeft het naaien mij op de been gehouden.

 

Lesruimte en lessen

De modevakschool bestaat nu alweer ruim 14 jaar. Eerst opgebouwd met 1 les op een zolderkamer en later uitgebreid met meerdere dagen en lessen. En ondertussen geroepen dat wanneer ik buiten de deur ga… ik in Wateringen wilde gaan zitten. Ik wist zelfs de straat al…

Nu zit ik alweer ruim 5 jaar in deze mooie lesruimte in een kantoorpand (en ja… in de straat die ik bedacht had).

Spannend, leuk, gaaf en af en toe moeizaam, maar vooral gelukkig en dankbaar dat het er is en dat ik nog mag lesgeven.

In het begin mij voornamelijk gericht op de naailessen. En aan het werk op diverse basis- of middelbare scholen in de regio Den Haag, Zoetermeer en het Westland. Mooi toch om onze jeugd deze handvaardigheid mee te geven. De rust die ze ervan krijgen of het leren uitleven van hun creativiteit.


Later kwamen daar de patroontekenopleidingen Costumière, Coupeuse en Docente erbij en de vraag naar creatieve workshops bleef maar stijgen. Zelf wilde ik mij graag ook nog ontwikkelen en heb aan de Meester Coupeur masterclasses gevolgd, zoals Chanel jasje, Korset van Dior, Pasvorm aanpassingen/Pomp en Moulage.

Echter sinds jaren is mijn grote passie het geven van de Lingerie Lessen . Niets is leuker om een vrouw in mooie lingerie te zien, zeker gezien het feit dat ook jij waarschijnlijk de verkeerde behamaat draagt.

Maar wat dacht je van het fijne gevoel van mooi kant dragen. De pasvorm die lekker zit, het zelfvertrouwen dat je ermee krijgt. De vrouwelijkheid die je jezelf ermee teruggeeft. Zelfs de vorm van de borst of een medisch verleden hoeft geen belemmering te zijn voor het dragen van mooie lingerie.

En ook hiervan is weer het gave dat ik deze kennis en ervaring mag toepassen voor mijn eigen lingerielabel https://yolandalingerie.nl/ 

 

Wie is Yolanda dan tijdens de lessen?

In de les geef ik met professioneel plezier en passie mijn kennis door aan cursisten. Met name met kennis die niet in boekjes te vinden is of op youtube. Ik vind het het mooiste vak ter wereld, maar ben ook van mening dat kleding maken tijd, liefde en aandacht kost en zeker geen haastwerk is!

Ik ben open, eerlijk en soms wat direct en samen kijken we of een model je lichaam op de goede manier accentueert. Ben streng wanneer je voor een examen opgaat en relaxed wanneer je voor je plezier naait of de stok achter de deur, wanneer je dat wilt.

We zoeken naar oplossingen als je een stoma hebt, een geamputeerde borst of een mooi ontwerp ziet op internet wat je graag wilt maken. Maar hoe je er ook in staat, het resultaat is dat je met plezier een leuk, mooi, passend kledingstuk draagt! Want je mag weten dat het zelfgemaakt is, maar het er niet aan ZIEN!

Yolanda Fashion Modevakschool geeft Modint erkende opleidingen.